sobota 19. apríla 2014

Ekohra - výsledky

V priebehu mesiaca február a marec sa naša škola zapojila do súťaže v zbere plastových fliaš, ktorú organizovala spoločnosť LIDL,  s názvom Ekohra. Na základe toho sa zistilo, že ochrana životného prostredia mladým ľuďom nie je ľahostajná, za čo vám ďakujeme.
Naša škola vyzbierala viac ako 24 tisíc fliaš , presne 24 613 plastových fliaš. V rámci celej republiky sa do tejto súťaže zapojilo 463 škôl a naša škola sa umiestnila na 79. mieste. Keďže súťaž prebiehala aj medzi triedami v našej základnej škole, prinášame vám výsledky.
Na prvom stupni sa vyzbieralo spolu 13 021 fliaš. Na prvom mieste sa umiestnila trieda 2.A, kde v priemere doniesol každý žiak 87 fliaš. Druhí v poradí sú žiaci 3. B triedy, kde žiak v priemere doniesol 86 fliaš a tretie miesto s priemerom 81 fliaš na žiaka patrí 4.B triede.
Na druhom stupni boli žiaci tiež veľmi aktívni a spolu nazbierali 11 592 plastových fliaš. Najviac vyzbierali žiaci 6.A triedy, kde pripadá na jedného žiaka takmer 125 fliaš. Druhou v poradí je trieda 5.B s priemerom 92 fliaš na jedného žiaka a na treťom mieste v rámci druhého stupňa je trieda 5.C s priemerom 43 fliaš na žiaka. Triedam, ktoré sa umiestnili v prvej trojke srdečne blahoželáme a ich triedni učitelia si v priebehu budúceho týždňa vyzdvihnú finančnú výhru od zástupkýň školy.
Chceme sa poďakovať všetkým rodičom a učiteľom, ktorí ochotne pomáhali pri zbieraní a vyvážaní fliaš do Lidlu a ukázali sme tak ostatným, že ochraňovať životné prostredie nie je vecou tak náročnou.
                                                                                                       
                                                                                                 Autorka článku: Mgr. Zuzana Balogová
Ďakujeme.
VÝSLEDKY:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára