sobota 18. januára 2014

Európsky deň jazykov na 1. stupni

Každoročne sa 26. septembra oslavuje Európsky deň jazykov. V tento deň študenti v celej Európe svojimi aktivitami oslavujú jazykovú rozmanitosť a podporujú jazykové vzdelávanie.

26. septembra 2013 oslávila Rada Európy už 12. výročie Európskeho dňa jazykov. Jeho cieľom je:
1. Upozorniť verejnosť na dôležitosť štúdia jazykov s cieľom prispieť k rozvoju mnohojazyčnosti a interkultúrneho porozumenia;
2. Podpora bohatej jazykovej a kultúrnej rozmanitosti Európy, ktorú je nevyhnutné zachovávať, chrániť a rozvíjať;
3. Podpora celoživotného jazykového vzdelávania v školách i mimo škôl, či už na študijné účely, pre odborné potreby, za účelom mobility alebo pre zábavu a vzájomnú výmenu poznatkov a skúseností.

Aj žiaci našej školy zrealizovali v rámci Európskeho dňa jazykov rôzne aktivity - toto sú aktivity žiakov na 1. stupni. Žiaci p. uč. Čepovej z 1. A oboznámili s názvami zvierat v anglickom jazyku a na hodine informatickej výchovy si tieto zvieratká nakreslili v programe Skicár. Potom si nacvičili aj pesničku s tančekom. Ani prváci z 1.D sa nenechali zahanbiť – anglickú pesničku so svojimi kamarátmi s učebnice zvládli na 1! Pani učiteľka Capová a jej žiaci z 1.B tiež radi spievajú – veď posúďte sami... Hláskovanie zvládli žiaci z 3.A naozaj bravúrne! Pripravila ich p. uč. Antalová. A taktiež jej žiaci z 2.A zaspievali peknú pesničku o písmenkách. Pozrite si záznam z tohto dňa na videu:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára